De Kleppende Klipper


De grote passies van Danny: schepen en koken.
Zijn jeugddromen gecombineerd met De Kleppende Klipper.

Danny startte in 1976 zijn koksopleiding aan de Hotelschool van Oostende. Tijdens en na de uren op de schoolbanken deed hij stage in Chateau – Hotel De Nieuil, Limoges, Frankrijk en Hotel Au Duc De Bouillon.

In 1981 opende Danny zijn eigen restaurant “Het Keteltje” in Mol centrum. Je kon er genieten van een heerlijke Franse keuken. In die periode werd ook “De Orde Van De Molse Zander opgericht. In 1995 maakte een zware brand echter een einde aan dit succesvol verhaal. Danny bleef echter niet bij de pakken zitten en stortte zich vol op een nieuw avontuur.

Om zijn grote liefde voor koken en boten te combineren kocht hij een vrachtschip in Polen. Samen met een bevriende schipper bracht hij de BM 5806 SZCZECIN via de binnenwateren naar België. Op Vlaamse werven werd het vrachtschip omgebouwd tot een restaurantboot met feestzaal. Deze metamorfose duurde iets meer dan een jaar.

Op 2 augustus 1996 werd De Kleppende Klipper gedoopt door pastoor Frans Van Deursen. Vanaf dan gaat het schip door het leven als “De Kleppende Klipper”. De zaak is genoemd naar het album 95 van Suske en Wiske. Een afvaardiging van de Standaard Uitgeverij mocht dan ook niet ontbreken op de doopplechtigheid. De feestelijke openingsreceptie werd muzikaal opgevrolijkt door Gerry Hagger die in 1995 als winnaar uit de Soundmixshow kwam.

Sindsdien zet Danny en zijn crew zich in om jullie een aangenaam en smakelijk verblijf aan te bieden. Geniet op het mooiste plekje van Mol van een lekkere koffie of heerlijke maaltijd.

Smakelijk

Danny Vermeer